Az SBC embereinek definíciója: használja az SBC kiáltványt saját elméjének felvértetéséhez, tetteinek irányításához, szavainak tetté alakításához, tettei után való felelősségvállaláshoz.

    1. Az SBC tartja magát a következő elvekhez: 1) Az SBC LED gyár versenyképességének gyökere a jó minőségű és hatékonyan menedzselt csapatjátékosokon alapszik. Az SBC LED gyár legnagyobb értékei a felelősségteljes, megfontolt és erős végrehajtási képességekkel rendelkező vezetőség. Az SBC LED gyár tudás és egyéniség iránti tiszteletén alapszik a gyár fenntartható fejlődése – ugyanakkor az SBC sohasem fogadna be felfuvalkodott, öntelt alkalmazottakat.

    2. Az SBC LED kijelző gyár üzleti magatartási kódexe
Az SBC az értékeinknek megfelelő jövedelem megszerzése céljából folytatja működését. Mindeközben megköveteljük alkalmazottainktól a szakmai etika betartását, a specializáltságot, a tökéletességre való törekvést, illetve az ügyfeleink és társadalmunk felé tanúsított felelősségtudatot.

    3. Az SBC alkalmazottainak munkakörnyezete
Az SBC a legjobb környezetet fogja biztosítani alkalmazottai számára, hogy azok elérhessék potenciáljukat. Az alkalmazottaknak nyújtott legjobb környezet a mi vezérelt, megváltozhatatlan alapelvünk. A kezdetekben az SBC LED gyárra kemény munka időszaka vár, az irodai környezet biztosan nem lesz a legjobb az elején, de alkalmazottaink kemény munkájának köszönhetően a helyzet hamarosan megváltozik.

    4. SBC alkalmazottak képzése
(1) Annak érdekében, hogy az SBC-t tanuló típusú szervezetté tegyük, alkalmazottaink számára rengeteg képzést tartunk, beleértve az új alkalmazottak képzését, őrök képzését és ügyfelek célzott képzését is.
(2) Annak érdekében, hogy új alkalmazottaink megismerhessék az SBC vállalat kultúráját, tréningjeink foglalkoznak vállalati kultúrával, termékek bemutatásával, marketing technikáinkkal és termékfejlesztési alapelvekkel is. A további munkaterületet és a munka jellegét is figyelembe véve leendő alkalmazottainkat egytől három hónapig terjedő képzésben részesítjük.
(3) Az SBC-nek fontos az alkalmazottai számára nyújtott tréningtervek tökéletesítése, beleértve a vezetőséget és a technikai személyzetet is. Figyelembe véve a munkacsoportot és a különböző minősítéseket, az alkalmazottak különböző képzésben fognak részesülni. Fontos, hogy erőteljes segítséget nyújtsunk a LED kijelzők területén dolgozó embereknek.
(4) Ezen kívül mindenféle képzési anyagot nyújtunk alkalmazottainknak, hogy fejleszthessék magukat. Célunk, hogy a következő két évben egy képességek és képesítések szerint osztályozó azonosítási rendszert építsünk ki, hogy eszerint tudjuk számon tartani alkalmazottaink lehetőségeit.

    5. Az SBC foglalkoztatási fejlesztései
Az SBC foglalkoztatottjai képesítésének azonosítása két oldalról történik: figyelembe vesszük külön a vezetőséget és a technikai személyzetet. Utólagos igényeket is figyelembe véve igyekszünk a fellépő űrt hatékonyan kitölteni; a foglalkoztatottság folyamatosan nő.

    6. Az SBC kijelző gyár kommunikációja
Az SBC szem előtt tartja a kommunikáció fontosságát, hiszünk abban, hogy „el lehet jutni a túlsó partra”. A félreértett kollégák, ütközések és elégedetlenség elkerülése végett több kommunikációs csatornát is felállítottunk, melyek lehetővé teszik a cég és az alkalmazottak illetve az alkalmazottak közötti gördülékeny párbeszédet is.